Omgeving

Zoutelande heeft het enige Zuidstrand van Nederland en de meeste zonuren! Zoutelande is al jaren een gezellige familiebadplaats waar in de zomermaanden iedere dag genoeg te doen is voor jong en oud, zoals een wekelijkse toeristenmarkt, ring- en sjezenrijden en nog veel meer. Verder vindt u in het dorp verschillende winkels, restaurants, terrassen en cafeetjes.
Ook kunt u ook urenlang wandelen over de duinen en kilometerslange stranden en fietsen langs diverse routes op Walcheren. Verder is een uitstapje naar bijvoorbeeld Middelburg, Vlissingen, Domburg, Veere of de Oosterscheldekering zeker de moeite waard. Een dagtrip naar Brugge en Gent is eveneens een heuse aanrader.

Enkele tips:

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Deze monumentenstad telt ruim 1.000 monumenten. Een stadswandeling onder leiding van een gids voert u langs deze levende herinneringen uit het verleden. De eeuwenoude Norbertijner Abdij is het hoogtepunt van deze tocht. De gebouwen zijn nu in gebruik door de Provincie Zeeland en het Zeeuws Museum.
Vlissingen is met zijn brede en lange boulevard een attractie op zich. Dat proef je wanneer je langs de kade naar de jachthaven loopt, genietend van het uitzicht op de Westerschelde en de beloodsing van de schepen.
Domburg is de oudste badplaats. Het was vroeger een gerenommeerd kuuroord waar de elite vertoefde en kunstenaars zich vestigden. Het centrum nu telt veel terrasjes en winkeltjes.